JOHAfonden i Sverige är en ideell förening som samlar in pengar för att fattiga flickor ska kunna utbilda sig vid Barbroskolan som är en av de allra bästa skolorna i Tanzania.


Ge en gåva

Genom att skänka pengar till JOHAfonden ger du unga flickor i Tanzania en möjlighet till en utbildning som de annars inte skulle få.Engagera dig

Vi tror att varje flicka på jorden har rätt till utbildning.
Helt enkelt därför att en utbildad flicka kan förändra världen.
 

En utbildad flicka löper tre
gånger mindre risk att
få HIV/AIDS

En utbildad flicka gifter
sig senare och får färre
och friskare barn

En utbildad flickas utbildning
ökar hennes inkomst
med 10 – 25 % per år

En utbildad flicka kommer att återinvestera 90 % av pengarna hon tjänar i sin familj

 

Våra berättelser

SALMA SKA BÖRJA SIN FÖRSTA TERMIN

Salma som kommer från Iringa är ett av tre barn i sin familj. Hennes mamma är änka och försörjer sig och barnen genom ett enkelt jordbruk och gatuförsäljning. ”Jag är så stolt över Salma” säger hon – ”hon är duktig och jag vet att hon kommer att gå långt ”

DORAH TAR EXAMEN

Dorah kommer från en nomadfamilj och är den första i familjen som kunnat utbilda sig. Ett stödcenter för utsatta barn hjälpte henne till Barbroskolan där hon gått i sex år. Hon har inriktat sig på fysik, kemi och biologi och ska nu läsa vidare på universitet.

DOROSTER HAR ÅTERVÄNT TILL BARBROSKOLAN

Doroster kommer från en by vid Victoriasjön och gick i en av skolans första klasser. När hon utbildat sig vid universitetet i Dar es Salaam kom hon tillbaka till Barbroskolan 2010 som lärare engelska. ”Jag har alltid drömt om att bli lärare” säger Doroster.

 

“One child, one teacher, one pen and one book can change the world.”

Fredspristagaren Malala Yousafzai