JOHAfonden har ett 90-konto. Alla gåvor till pg 90 06 07-3 används för att finansiera fattiga flickors utbildning vid Barbroskolan
 

Skänk pengar

Det finns flera sätt att skänka pengar.

  • Sätt in pengar på konto 90 06 07-3
  • Ge en SMS-gåva
  • Bli månadsgivare
  • Skänk din aktieutdelning skattefritt
  • Testamentsgåva

Så här gör du

Sätt in pengar på 90-konto - Gör en inbetalning till pg 90 06 07-3. Var noga med att ange ditt namn och adress så att vi kan tacka dig.

Ge en sms-gåva - Sms’a till 72970 och skriv Joha 50, Joha 100 eller Joha 500 beroende på vilket belopp du vill skänka.

Bli månadsgivare - Be din bank att göra en stående överföring till pg 90 06 07-3 varje månad.

Swisha gåvobeloppet till nr 1233797040.

Skänk din aktieutdelning - Om du skänker din aktieutdelning till JOHAfonden behöver du inte betala skatt för den. Läs mer. Ladda ner gåvoblanketten här och lämna till din bank.

Testamentsgåva - Du kan låta flickor som längtar efter att få gå i skolan ärva dig. Skriv in JOHAfonden i ditt testamente så går pengarna till Barbroskolans stipendiefond.

Kontakta oss så ser vi till att du får hjälp av en jurist med det formella utan kostnad för dig. Ett alternativ kan vara att ge gåvan redan nu och då kan vi be vår jurist att hjälpa dig upprätta ett gåvobrev där du – om du vill – kan lägga in villkor för din gåva (tex finansiering av en första årskursare eller finansiering av en flickas skolgång under fyra eller sex år.

Bli partner

JOHAfonden är ett bra sätt att visa sitt ansvar genom att bli partner.

  • Teckna sponsoravtal
  • Starta en gåvofond
  • Hjälp oss samla in pengar

Så här gör du

Teckna Sponsoravtal

Att bli partner till JOHAfonden är ett bra sätt att visa att flickors utbildning är viktig. Och att visa att ditt företag tar ansvar. Ditt företag kan bli sponsor genom att teckna sponsoravtal med JOHAfonden. Som sponsor, dvs regelbunden bidragsgivare under viss tid, får man givetvis samma fördelar som medlemmar, men man får också rätt att i marknadsföringssyfte använda sig av sponsringen, tex på sin hemsida. Man kan också få möjlighet att besöka Barbroskolan i Tanzania. Företaget listas också som officiell partner på vår hemsida. Här kan du se exempel på sponsoravtal. Om du är intresserad, kontakta oss. 

Starta en gåvofond

Företag, arbetskamrater, föreningar eller en grupp vänner eller släktingar kan starta en egen gåvofond för att ge stipendier till flickor vid Barbroskolan. Kontakta någon i styrelsen för samtal om hur det kan gå till.

Hjälp oss samla in pengar

Ha våra insamlingsbössor på ditt kontor, i din butik eller vid något event som ditt företag ordnar. Kontakta oss så medverkar vi eller lånar ut insamlingsbössor. 


Köp gåvokort 

 

Köp våra gåvokort när du vill ge en minnesgåva eller uppvakta någon. Gåvokorten är dubbla och med tillhörande kuvert. Kortets framsida ser du här bredvid. På insidan kan du skriva egen text och på baksidan finns information om JOHAfonden och Barbroskolan. 

Gratulation – om du vill gratulera någon på födelsedagen, till bröllopet, till barndopet eller något annat som är värt att fira – sätt in valfritt belopp på plusgiro 900607-3 och skicka e-post till vår kassör kassor@johafonden.com  och säg att du vill ha ett gåvokort. Glöm inte ange ditt namn och adress så vi kan skicka kortet till dig och säg gärna vem du vill fira.

Minnesgåva – om du vill hedra någon som avlidit, sätt in valfritt belopp på vårt 90-konto och be att få ett gåvokort som du kan ge till de efterlevande eller begravningsbyrån. Gåvokortet får du genom att skicka e-post till vår kassör kassor@johafonden.com.

Beställ gåvokort för att ha till hands när de behövs. Korten kostar då 100 kr/st. Maila din beställning till kassor@johafonden.com.

 


“One child, one teacher, one pen and one book can change the world.”

Fredspristagaren Malala Yousafzai