JOHAfonden har ett 90-konto. Alla gåvor till plusgirokontot 90 06 07-3 används för att finansiera fattiga flickors utbildning vid Barbroskolan
 

Skänk pengar

JOHAfonden erbjuder flera olika sätt att skänka pengar:

  • Sätt in pengar på ett 90-konto
  • Ge en SMS-gåva
  • Bli månadsgivare
  • Skänk din aktieutdelning skattefritt
  • Testamentgåva

Bli partner

Att bli partner till JOHAfonden är ett bra sätt att visa sitt ansvar:

  • Teckna sponsoravtal
  • Starta en gåvofond
  • Hjälp oss samla in pengar

Så här gör du

Sätt in pengar på 90-kontot - Gör en inbetalning till plusgirokonto 900607-3. Var noga med att ange ditt namn och adress så att vi kan tacka dig.

Ge en sms-gåva - Sms’a till 72970 och skriv Joha 50, Joha 100 eller Joha 500 beroende på vilket belopp du vill skänka.

Bli månadsgivare - Be din bank att göra en stående överföring till vårt 90-konto 900607-3 varje månad.

Skänk din aktieutdelning - Om du skänker din aktieutdelning till JOHAfonden behöver du inte betala skatt för den. Läs merLadda ner gåvoblanketten här och lämna till din bank.

Testamentsgåva - Du kan välja att testamentera en del av dina tillgångar till JOHAfonden för stipendier till flickor som inte har råd att betala skolavgifterna under sina fyra eller sex års utbildning vid Barbroskolan.

Kontakta oss så ser vi till att du får kontakt med en jurist som kan hjälpa till med det formella utan kostnad för dig. Ett alternativ kan vara att ge gåvan redan nu och då kan vi be vår jurist att hjälpa dig upprätta ett gåvobrev där du – om du vill – kan lägga in villkor för din gåva (t ex finansiering av en flicka som börjar första årskursen, finansiering av en flickas skolgång under fyra eller sex år, eller helt enkelt bestämma att hela gåvan ska gå till skolans stipendiefond så att skolan själv får bestämma vilka som ska få del av den).

 

Köp gåvokort

 

Gratulation – om du vill gratulera någon på födelsedagen, till bröllopet, vid barndopet eller något annat som är värt att fira – sätt in valfritt belopp på plusgiro 90 06 07-3 (minst 100 kr) och skicka e-post till vår kassör kassor@johafonden.com och säg att du vill ha ett gåvokort. På kortet kan du själv skriva din gratulation. Glöm inte ange ditt namn och adress vid beställningen, så vi kan skicka kortet till dig och ange gärna vem du vill fira. Är det många som firar samma person skickar vi ett tackkort till den som uppvaktats.

Minnesgåva – om du vill hedra någon som avlidit, sätt in valfritt belopp på vårt 90-konto och be att få ett gåvokort som du kan ge till de efterlevande eller begravningsbyrån. Gåvokortet får du genom att skicka e-post till vår kassör kassor@johafonden.com.

Beställ gåvokort för att ha till hands när de behövs. Korten kostar då 100 kr/st. Maila din beställning till kassor@johafonden.com.

Bli partner

Teckna sponsoravtal

Ditt företag kan bli sponsor genom att teckna sponsoravtal med JOHAfonden. Som sponsor, dvs regelbunden bidragsgivare under längre tid, får man naturligtvis samma fördelar som medlemmar, men man får också rätt att i marknadsföringssyfte använda sig av sponsringen, t ex på sin hemsida. Man kan också få möjlighet att besöka Barbroskolan i Tanzania. Företaget listas som officiell partner på vår hemsida. Här kan du se exempel på  sponsoravtal. Om du är intresserad, kontakta oss.

Starta en gåvofond

Företag, arbetskamrater, föreningar eller en grupp vänner eller släktingar kan starta en egen gåvofond för att ge stipendier till flickor vid Barbroskolan. Kontakta någon i styrelsen för samtal om hur det kan gå till.

Hjälp oss samla in pengar

Ha våra insamlingsbössor på ditt kontor, i din butik eller vid något event som ditt företag ordnar. Kontakta oss så lånar vi ut insamlingsbössor.