Barbroskolan

Med JOHA och BARBROFLICKORNA i 20 år

joha-jubileumsskrift-omslag (2).jpg

JOHAfonden och JOHA Trust i Tanzania har haft ett framgångsrikt samarbete i 20 år. Ett resultat är att över 2000 flickor har utbildats och tagit examen vid Barbroskolan. Många av dem kommer från familjer som inte haft råd att låta sina döttrar gå i skola om de inte fått bidrag från skolans stipendiefond för att betala skolavgifterna. JOHAfonden har genom egna insamlingar, stöd från Radiohjälpen, Stiftelsen Childhood och Forum Syd bidragit med ca 15 milj. kr till stipendiefonden och på så sätt medverkat till att nära 1000 flickor kunnat få en högkvalitativ utbildning som motsvarar svensk högstadie- och gymnasie-utbildning. Det har hänt mycket på skolområdet i Tanzania sedan JOHAfonden och JOHA Trust började sitt samarbete. Vi söker därför nya vägar att fortsätta arbetet för flickors utbildning i Barbro Johanssons anda.

Beställ skriften “Med JOHA och Barbroflickorna i 20 år” från ordforande@johafonden.com så kan du läsa mer om resultaten från 20 års samarbete och om framtidsplanerna.

Utbytesprogrammet mellan Barbroskolan och VRGgymnasierna i Stockholm fortsätter

Det fina samarbetet mellan Barbroskolan och Viktor Rydberggymnasierna i Stockholm fortsätter. Fiona och Felisiter från Barbroskolan är i Stockholm under några vinterveckor och i sommar åker deras värdar Lovisa och Alice till Barbroskolan. Utbytesprogrammet ger ungdomarna unika inblickar i varandras vardag och bidrar till intresse och förståelse av vår globala värld.

Det fina samarbetet mellan Barbroskolan och Viktor Rydberggymnasierna i Stockholm fortsätter. Fiona och Felisiter från Barbroskolan är i Stockholm under några vinterveckor och i sommar åker deras värdar Lovisa och Alice till Barbroskolan. Utbytesprogrammet ger ungdomarna unika inblickar i varandras vardag och bidrar till intresse och förståelse av vår globala värld.

Stöd flickorna i Barbroskolan - köp en lott i vårt konstlotteri!

betongdocka 2.png

Du deltar i lotteriet genom att sätta in 1 000 kr på vårt 90-konto, 900607-3. Vinsten är en blunddocka i betong som vi har fått i gåva av konstnären Kaj Engström. Dockan är ca 40 cm hög och väger 1,8 kg. Vi har dragning så fort 10 stycken 1000-kronorsgåvor kommit in. Skriv gärna ”lotteri” på inbetalningen.

Den docka som vi bjöd ut till försäljning i höstas var såld inom ett par dagar.

JULKLAPPSTIPS - köp en nyckelring till stöd för Barbroflickorna

Alla intäkter bidrar till att finansiera behövande flickors utbildning vid Barbroskolan.

Nyckelringarna säljs av välgörenhetsprojektet No Limits vid ProCivitasgymnasiet i Helsingborg. Fyra elever har i år drivit projektet och tagit fram nyckelringarna för att kunna hjälpa till att ge fattiga flickor möjlighet att fortsätta skolan. Hjälp dem att hjälpa! 

Så här köper man nyckelringarna: maila till project.nolimits@hotmail.com eller gå in på Facebook: Project No Limits 16/17

 

 

 

       

bästa julklappstipset - Ge en gåva till JOHAfonden

examensbild.jpg

GE EN GÅVA VIA SMS: Sms:a till 72970 och skriv Joha 50, Joha 100 eller Joha 500 beroende på vilket belopp du vill skänka.

 

 

60 tanzaniska tonårsflickor behöver få hjälp med att betala skolavgifterna vid Barbroskolan nästa år. Vi har inte pengar i JOHAfonden så att det räcker. Det vi har är 250 000 kronor från Radiohjälpen och ungefär lika mycket som vi samlat in från medlemmar och vänner. Dubbelt så mycket behövs för att flickorna ska kunna gå kvar i skolan – för att de ska kunna ta tillvara en chans som utbildning ger till en bättre framtid för sig själva och Tanzania.

GE EN JULKLAPP GENOM ATT SÄTTA IN EN PENG PÅ VÅRT PLUSGIROKONTO 900607-3

 

 

 

Intresserad av att besöka Barbroskolan och göra en safari i Serengeti i höst?

JOHAfonden tillsammans med Stödföreningen för Nationalmuseet och House of Culture i Dar es Salaam erbjuder medlemmar och andra intresserade att delta i en resa till Tanzania i höst.

Här finns mer info med resfakta och priser

Och här finns ett detaljerat reseprogram

Om du är intresserad så hör av dig så fort som möjligt - först till kvarn....

I dokumenten står hur du gör för att anmäla intresse! Bindande anmälan behövs inte förrän den 1 juni.

Köp armband och stöd Barbroskolans flickor

Några flickor på entreprenörslinjen vid ProCivitas Privata Gymnasium i Helsingborg gör pärlarmband i den tanzaniska flaggans färger. De säljs för 50 kr/st till förmån för stipendiefonden vid Barbroskolan - en fin julklapp som beställs på facebook: Project No Limits eller per email: projectnolimits@hotmail.com.