Stöd flickorna i Barbroskolan - köp en lott i vårt konstlotteri!

betongdocka 2.png

Du deltar i lotteriet genom att sätta in 1 000 kr på vårt 90-konto, 900607-3. Vinsten är en blunddocka i betong som vi har fått i gåva av konstnären Kaj Engström. Dockan är ca 40 cm hög och väger 1,8 kg. Vi har dragning så fort 10 stycken 1000-kronorsgåvor kommit in. Skriv gärna ”lotteri” på inbetalningen.

Den docka som vi bjöd ut till försäljning i höstas var såld inom ett par dagar.

Välkomna till ÅRSMÖTE i JOHAfonden den 25 april 2017

JOHAfondens årsmöte äger rum tisdag den 25 april kl.18.00 i Viktor Rydberg Gymnasium,
Kungstensgatan 6, Stockholm. Som inledning på kvällen får vi lyssna på och diskutera med
Paula Uimonen om Politik och Kultur i Magufulis Tanzania. Sedan blir det mingel och något att äta innan årsmötesförhandlingarna tar sin början kl.19.30.

Årsberättelse kan beställas genom mail - se under fliken OM OSS och därunder kontakta oss.

Kallelsen ser du här .   

JULKLAPPSTIPS - köp en nyckelring till stöd för Barbroflickorna

Alla intäkter bidrar till att finansiera behövande flickors utbildning vid Barbroskolan.

Nyckelringarna säljs av välgörenhetsprojektet No Limits vid ProCivitasgymnasiet i Helsingborg. Fyra elever har i år drivit projektet och tagit fram nyckelringarna för att kunna hjälpa till att ge fattiga flickor möjlighet att fortsätta skolan. Hjälp dem att hjälpa! 

Så här köper man nyckelringarna: maila till project.nolimits@hotmail.com eller gå in på Facebook: Project No Limits 16/17

 

 

 

       

bästa julklappstipset - Ge en gåva till JOHAfonden

examensbild.jpg

GE EN GÅVA VIA SMS: Sms:a till 72970 och skriv Joha 50, Joha 100 eller Joha 500 beroende på vilket belopp du vill skänka.

 

 

60 tanzaniska tonårsflickor behöver få hjälp med att betala skolavgifterna vid Barbroskolan nästa år. Vi har inte pengar i JOHAfonden så att det räcker. Det vi har är 250 000 kronor från Radiohjälpen och ungefär lika mycket som vi samlat in från medlemmar och vänner. Dubbelt så mycket behövs för att flickorna ska kunna gå kvar i skolan – för att de ska kunna ta tillvara en chans som utbildning ger till en bättre framtid för sig själva och Tanzania.

GE EN JULKLAPP GENOM ATT SÄTTA IN EN PENG PÅ VÅRT PLUSGIROKONTO 900607-3

 

 

 

Intresserad av att besöka Barbroskolan och göra en safari i Serengeti i höst?

JOHAfonden tillsammans med Stödföreningen för Nationalmuseet och House of Culture i Dar es Salaam erbjuder medlemmar och andra intresserade att delta i en resa till Tanzania i höst.

Här finns mer info med resfakta och priser

Och här finns ett detaljerat reseprogram

Om du är intresserad så hör av dig så fort som möjligt - först till kvarn....

I dokumenten står hur du gör för att anmäla intresse! Bindande anmälan behövs inte förrän den 1 juni.

JOHAfondens årsmöte idag 20 april

JOHAfondens årsmöte äger rum den 20 april kl 18 i Viktor Rydbergs Gymnasium, Frejgatan 30 i Stockholm. VRG-elever som besökt Barbroskolan hälsar oss välkomna och sen inleder vi kvällen med en diskussion om Barbroskolans framtida planer och möjligheter liksom JOHAfondens roll i ett längre perspektiv. Barbroskolans rektor Halima Kamote medverkar.

Under kvällen bjuds på CHAI TAMU - Sött svart te - genom kristallklar sång och suggestivt slagverk med folklig musik från Tanzania av gruppen med det namnet.  Annan förtäring kommer också att finnas. 

Kallelse och dagordning finns här