JOHAfonden

Välkomna till ÅRSMÖTE i JOHAfonden den 25 april 2017

JOHAfondens årsmöte äger rum tisdag den 25 april kl.18.00 i Viktor Rydberg Gymnasium,
Kungstensgatan 6, Stockholm. Som inledning på kvällen får vi lyssna på och diskutera med
Paula Uimonen om Politik och Kultur i Magufulis Tanzania. Sedan blir det mingel och något att äta innan årsmötesförhandlingarna tar sin början kl.19.30.

Årsberättelse kan beställas genom mail - se under fliken OM OSS och därunder kontakta oss.

Kallelsen ser du här .   

bästa julklappstipset - Ge en gåva till JOHAfonden

examensbild.jpg

GE EN GÅVA VIA SMS: Sms:a till 72970 och skriv Joha 50, Joha 100 eller Joha 500 beroende på vilket belopp du vill skänka.

 

 

60 tanzaniska tonårsflickor behöver få hjälp med att betala skolavgifterna vid Barbroskolan nästa år. Vi har inte pengar i JOHAfonden så att det räcker. Det vi har är 250 000 kronor från Radiohjälpen och ungefär lika mycket som vi samlat in från medlemmar och vänner. Dubbelt så mycket behövs för att flickorna ska kunna gå kvar i skolan – för att de ska kunna ta tillvara en chans som utbildning ger till en bättre framtid för sig själva och Tanzania.

GE EN JULKLAPP GENOM ATT SÄTTA IN EN PENG PÅ VÅRT PLUSGIROKONTO 900607-3

 

 

 

Intresserad av att besöka Barbroskolan och göra en safari i Serengeti i höst?

JOHAfonden tillsammans med Stödföreningen för Nationalmuseet och House of Culture i Dar es Salaam erbjuder medlemmar och andra intresserade att delta i en resa till Tanzania i höst.

Här finns mer info med resfakta och priser

Och här finns ett detaljerat reseprogram

Om du är intresserad så hör av dig så fort som möjligt - först till kvarn....

I dokumenten står hur du gör för att anmäla intresse! Bindande anmälan behövs inte förrän den 1 juni.

GLÄDJANDE BESKED - Radiohjälpen stödjer Barbroskolan i fyra år till

JOHAfonden får sammanlagt 1,6 milj kr i bidrag från Radiohjälpen för stipendier till flickor vid Barbroskolan under de kommande fyra åren.  Bidraget avslutar Radiohjälpens stöd till detta viktiga skolprojekt som man kommer att ha stöttat med pengar under 20 år. 

GE EN JULKLAPP till en flicka i Barbroskolan

JOHAfondens medlemmar och vänner får i dagarna ett julbrev med ett gåvokort som - tillsammans men en insättning av valfritt belopp på fondens gåvokonto - kan användas för att ge en julklapp. Kortet blir en julklapp till mottagaren samtidigt som penninggåvan blir en julklapp till en flicka i Barbroskolan i form av bidrag till hennes skolavgift. 

Ni som inte fått julbrev från oss kan beställa gåvokort under fliken "Ge en gåva" eller genom att skicka e-post med hjälp av kontaktformuläret som finns under "om oss"- fliken. Eller också sätter man bara in en slant på vårt gåvokonto pg 900607-3. 

Alla gåvor som sätts in på JOHAfondens gåvokonto pg 900607-3 används för att betala skolavgifter för flickor vars familjer annars inte skulle ha råd att låta dem få en utbildning.

FullSizeRender (1).jpg

JOHAfonden arrangerar en resa till Tanzania 2016

JOHAfonden och Stödföreningen för National Museum and House of Culture (NMHOC) i Dar es Salaam planerar en besöksresa till Tanzania i slutet av september 2016.  Besöket startar i Dar es Salaam där vi bl a besöker Barbroskolan och deltar i skolans examensfestligheter. Vi besöker förstås också Nationalmuseet och Kulturhuset och andra sevärdheter i Dar es Salaams närhet.

Resan går sedan vidare till Mikumi National Park och därefter kan man välja att bo på strandhotell några dagar utanför Dar es Salaam, åka till Zanzibar eller åka på safari i Serengeti eller Ngorongorokratern i norra Tanzania. Resan beräknas omfatta 12-15 dagar.

Om du är intresserad: kontakta oss via kontaktformuläret under fliken OM OSS