GE EN JULKLAPP till en flicka i Barbroskolan

JOHAfondens medlemmar och vänner får i dagarna ett julbrev med ett gåvokort som - tillsammans men en insättning av valfritt belopp på fondens gåvokonto - kan användas för att ge en julklapp. Kortet blir en julklapp till mottagaren samtidigt som penninggåvan blir en julklapp till en flicka i Barbroskolan i form av bidrag till hennes skolavgift. 

Ni som inte fått julbrev från oss kan beställa gåvokort under fliken "Ge en gåva" eller genom att skicka e-post med hjälp av kontaktformuläret som finns under "om oss"- fliken. Eller också sätter man bara in en slant på vårt gåvokonto pg 900607-3. 

Alla gåvor som sätts in på JOHAfondens gåvokonto pg 900607-3 används för att betala skolavgifter för flickor vars familjer annars inte skulle ha råd att låta dem få en utbildning.

FullSizeRender (1).jpg

JOHAfonden arrangerar en resa till Tanzania 2016

JOHAfonden och Stödföreningen för National Museum and House of Culture (NMHOC) i Dar es Salaam planerar en besöksresa till Tanzania i slutet av september 2016.  Besöket startar i Dar es Salaam där vi bl a besöker Barbroskolan och deltar i skolans examensfestligheter. Vi besöker förstås också Nationalmuseet och Kulturhuset och andra sevärdheter i Dar es Salaams närhet.

Resan går sedan vidare till Mikumi National Park och därefter kan man välja att bo på strandhotell några dagar utanför Dar es Salaam, åka till Zanzibar eller åka på safari i Serengeti eller Ngorongorokratern i norra Tanzania. Resan beräknas omfatta 12-15 dagar.

Om du är intresserad: kontakta oss via kontaktformuläret under fliken OM OSS

Barbroskolan och JOHA Trust påverkas inte av politisk turbulens

Tanzanias president Kikwete, som är på besök i Sverige, försäkrade JOHAfondens ordförande Gun-Britt Andersson att Barbroskolan och JOHA Trust inte påverkas av den sk spärrkontohärvan och den politiska turbulens som uppstått därefter och som bl a berört JOHA Trusts styrelseledamot Anna Tibaijuka.  

TACK till alla generösa bidragsgivare till JOHAfonden 2014!

JOHAfondens styrelse och flickorna i Barbroskolan vill tacka för alla bidrag till stipendiefonden 2014! Flickor från familjer som inte har råd att delvis eller inte alls betala skolavgifterna får stipendier så att de ska kunna gå i skolan. Vi tackar för att ni hjälpt oss finansiera de ambitiösa och duktiga flickorna vid Barbroskolan ett år till!  Läs mer här

JOHAfondens ÅRSMÖTE 2015

Medlemmar och andra intresserade är välkomna till Adolf Fredriks Kyrkas församlingshem Kammakargatan 30 i Stockholm, onsdagen den 22 april kl 18.30. Tanzanias ambassadör Dora M. Msechu talar då om: Tanzania in A Year of Elections. Därefter bjuds på enklare förtäring och ca kl 19.30 börjar årsmötesförhandlingarna.

Här kan du hämta inbjudan och kallelsen. Mötets dagordning finns på sidan 2.

JOHAfonden betalar ut 1 000 000 kr till Barbroskolans stipendiefond

 

500 000 kr från Radiohjälpen och 500 000 kr av JOHAfondens egna insamlade medel har betalats ut till JOHA Trust i Tanzania. Hela beloppet går till Barbroskolans stipendiefond för att användas till att betala skolavgifterna för behövande flickor. Utbetalningen gjordes efter att JOHAfonden fått resultatet från den särskilda revision som gjorts i Tanzania av den ifrågasatta donationen som JOHA Trust, via Anna Tibaijuka, fått av den tanzaniske affärsmannen Rugemalira. Donationsbeloppet har i sin helhet tillförts skolan och använts för att bygga sovsalar.

 

 

 

 

Avskedsfest på VRG

skolutbyte_redigerad-1.jpg

Två flickor från Barbroskolan har varit fyra veckor i Sverige som del i skolutbytet med Viktor Rydberggymnasierna. En avskeds-middag med lärare, värdfamiljer och styrelseledamöter från JOHAfonden hölls på skolan. Om roliga minnen, kultur-krockar, dråpliga situationer, likheter och gemenskap berättades vid middagen. Som avslutning framfördes en afrikanskinspirerad dans efter egen koreografi.  Fyra svenska flickor kommer i sommar att åka till Tanzania och bo och studera vid Barbroskolan några veckor.